Budsjett 2016 innlegg av Even Eriksen

Næringsplanen er ungdommens fremtid

original_1478640491_034361

Som den yngste kommunestyrerepresentanten i inneværende periode, så har jeg lyst å prate litt om fremtidsaspektene ved Trysil kommunes budsjett. For det er nemlig slik at vi som sitter i det rommet her, har muligheten til å forme Trysils fremtid. Og jeg er så heldig at jeg faktisk har ungdommens fremtid i mine hender akkurat nå. Nemlig næringsplanen.

Jeg er sikker på at næringsplanen på mange måter kommer til å representere et vendepunkt i den negative utviklingen som kommunen vår har opplevd de siste årene med befolkningsnedgang, nedgang i antall arbeidsplasser, mindre statlige overføringer osv. Men for at vendepunktet skal bli en realitet, så må næringsplanen realiseres. Og det er det bare vi politikere som kan gjøre ved å styrke næringsavdelingen, tilrettelegge for næringslivet, samt bevilge penger til å gjennomføre tiltak beskrevet i næringsplanen.

Det er gledelig for en ungdom som meg å se at samtlige partier i sine respektive budsjettforslag har fokusert på å styrke næringsavdelingen og bevilge penger til å gjennomføre tiltak beskrevet i næringsplanen. Men spørsmålet er om det er nok? Er det nok å styrke næringsavdelingen med bare en halv stilling, slik som de borgerlige har foreslått i sitt budsjettforslag. Jeg vet heller ikke om det nok å styrke næringsavdelingen med en hel stilling, slik som vi i Ap og SV har foreslått i vårt budsjettforslag. Men det er i hvert fall et mye større skritt i riktig retning av å realisere næringsplanen. Det samme er vårt forslag om å avsette to millioner fra kommuneskogen til næringstiltak, helt i samsvar med næringsplanen.

For ungdommens fremtid i Trysil er ikke avhengig av utredninger av en potensiell ny svømmehall eller oppussing av Hagelund. Ungdommens fremtid i Trysil er avhengig av arbeidsplasser. For det er helt klart at ingen vil flytte til en kommune der det ikke er muligheter til å få jobb. Selv ikke det vakreste kulturhuset i landet eller det mest moderne svømmebassenget i både inn- og utland vil kunne snu den negative utviklingen i kommunen. Men det vil næringsplanen. Jeg har ungdommens fremtid i mine hender, og sammen kan vi realisere den.

Takk.