Turid og Gry har skrevet om hva Arbeiderpartiet ønsker for onga i Trysil

Leserinnlegg om Onga i Trysil

Barna er fremtida vår og alle barn fortjener muligheten til trygg og god læring og til å bli inkludert i fellesskapet: til lek med jevnaldrende i barnehagen og henge med klassekamerater på SFO etter skoletid. Til å utfordres, stimuleres og oppleve mestring utfra sitt faglige nivå i hele skoleløpet. Til å utfoldes og utvikles i organiserte fritidsaktiviteter og på tilrettelagte arenaer. Vi har en helt spesiell oppgave i å trygge hverdagen til våre barn og dermed trygge framtida vår.

Alle skal ha like gode muligheter til å skape seg et godt liv uavhengig av hvilken bakgrunn foreldrene dine har. Derfor har Arbeiderpartiet i regjering kommet med tiltak for å bedre barnefamilienes økonomi. Fra 1.august innførte vi gratis kjernetid i SFO for alle andreklassinger. Det betyr at alle andreklassinger får 12 timer gratis SFO i uka, og for de som har heltidsplass reduseres månedsprisen. En barnefamilie kan spare inntil 20 000 kroner på dette.

Barnehagen blir også billigere fra 1.august. Vi reduserer maksprisen i en tid der alle andre kostnader øker. I kroner sparer en barnefamilie 3 465 kroner i året, sammenlignet med tidligere. Har du tre barn i barnehagen samtidig, blir det tredje barnet gratis, noe som kan spare familien for inntil 24 000 kroner i året. 

Trysil Arbeiderparti går til valg på å sørge for at elevenes behov blir fulgt opp og ivaretatt av voksne med tid og kompetanse. Vi vil styrke samarbeidet mellom hjemmet og skolen og fortsette utprøving av skolemat. Vi vil sørge for at elevene har oppdaterte læremidler både i bokform og digitalt og tilby leksehjelp med kvalifisert personell i alle klassetrinn. Vi ønsker å videreføre og styrke fritidsstipend for unge og utlånsordninger for utstyr, klær og leker. Vi gjeninnfører en barnehagegaranti som gjør at vi må tilpasse kapasitet til etterspørsel. I dag er det for få plasser i sentrum. Vi ønsker også å utvide åpningstidene i barnehagen i takt med behovet. Dette gjelder også SFO.

Familier som sliter må få en kontaktperson som koordinerer behandling, hjelp og støtte gjennom utfordrende perioder og vi må sikre overgangene mellom barnehage og skole, og fra ungdomsskole til videregående. Overgangene og samarbeidet må være trygt, transparent og forutsigbart.

Barn og unge i Trysil trenger flere arenaer for trygge organiserte og uorganiserte aktiviteter. I tillegg er sentrumsskolene sprengt og trenger modernisering. Arbeiderpartiet ser derfor behovet for en multihall som kan inneholde forskjellige aktiviteter i sentrum. Vi ønsker å utrede bygging av en multihall for sambruk mellom sentrumsskolene og frivilligheten. Arbeiderpartiet ønsker også å realisere en skate/sykkelpark i sentrum slik at enda flere barn og unge kan inkluderes i et trygt fellesskap. Idrettslag, kulturskole og andre etablerte aktivitetstilbud for barn og unge må støttes og styrkes.

I tøffe tider trenger vi fellesskapet mer enn noen gang. Vi skal stille opp for hverandre og for barna våre. Det viktigste i livet er også det viktigste i politikken, og derfor prioriterer Arbeiderpartiet barn og unge. 

Vi får til mer sammen enn hver for oss og vi vil gjerne ha med deg på laget vårt.  

Godt valg!

Trysil Arbeiderparti ved

ordførerkandidat Turid Backe-Viken og 3. kandidat Gry Torgals